HOME VISIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
            <<< 2017        
 
     
 
   
 
 

   
   

April,e 2018

 

Insieme: Il giornale della femiglia

 
VIVERE INSIEME: ANTEPRIME DA TENERE
D'OCCHIO

'Dolls Villa', mobile su ruote realizzato in materiali sostenibili. Di Liliane (a Unduetrestella Design Week)

 
 
 
 
 

   
   

April, 2018

 

Petit & Small - blog about international kids design

 
UNDUETRESTELLA DESIGN WEEK: ART,
DESIGN AND CREATIVITY

Petit & Small blog: "At unduetrestella Design Week, you can also find amazing designer toys from Dollsvilla [et al]. These playthings bring together creativity, design and fun. Do not miss them out!"

 

"Some brands that caught our eye: DollsVilla by Liliane®".

 
FuoreSalone.it
UNDUETRESTELLA DESIGN WEEK NOW, NOW AND NOW
 
 
 
 
 

   
   

by Milano Moms | April, 2018

 

Milano Moms: idee, stili e tendenze per le mammie a Milano

 

ALLA FABBRICA DEL VAPORE: IN SCENA IL

 
KIDS DESIGN DI UNDUETRESTELLA

Article about the exhibition Now, Now, and Now! Unduetrestella design projects for children.

 

Also in 2018 the DollsVilla by Liliane® is present in Milano during the Salone Internazionale del Mobile.

 
Exhibition Art & Design for Kids April 17-22, 2018

Fabbrica del Vapore, Via G.G. Procaccini 4. IT 20154 Milano

 
 
 
 
 

 

   
   

Daniëlle van Vuuren Geldrop 24 april 2018

 

Persbericht afdeling Communicatie St. Anna Ziekenhuis Geldrop

 

KINDERAFDELING ST. ANNA ZIEKENHUIS

 
NEEMT POPPENVILLA BY LILIANE®  
IN ONTVANGST

"In aanwezigheid van Marieke Pestman, kinderarts, mocht de kinderafdeling van het St. Anna Ziekenhuis een PoppenVilla by Liliane® in ontvangst nemen. Simon Bambach, lid raad van toezicht van de St. Anna Zorggroep en ontwerper Liliane Limpens realiseerden de donatie van de PoppenVilla by Liliane®. Een resultaat van hun deelname aan de Bilderbergconferentie 2018 waarbij een anonieme donateur de Poppenvilla cadeau deed."

 
 

"Liliane Limpens ontwerpt al geruime tijd exclusieve Poppenvilla’s die ook professioneel worden ingezet voor bijvoorbeeld de observatie van kwetsbare kinderen. Liliane: “De Poppenvilla biedt kinderen een eigen wereld waarin zij zich met hun dierbare poppen, knuffels en auto’s veilig kunnen voelen. Voor kinderen is spel hun taal. Middels een fantasiespel kunnen kinderen beter contact maken, hun verhaal vertellen of hun ervaring verwerken.”

 

"De Poppenvilla is sterk, verrijdbaar en vervaardigd van duurzame designmaterialen. Er passen grotere poppen en auto’s in en de meubels zijn speciaal gemaakt voor de minder verfijnde bewegingsmotoriek van kinderen."

 

“We vinden het geweldig om met de PoppenVilla by Liliane® te werken” zegt kinderarts Marieke Pestman. “We kunnen kinderen met de PoppenVilla by Liliane®  observeren en komen sneller met hen in contact. Daarnaast kunnen we hen via rollenspel voorbereiden op operatieve ingrepen en hen spelenderwijs ondersteunen in de verwerking van de ziekenhuisopname”.

 

De PoppenVilla by Liliane® wordt in het St. Anna Ziekenhuis Geldrop binnen de afdeling Kindergeneeskunde [spelpedagogiek] gebruikt om kinderen te begeleiden voor en tijdens een opname, en gedurende hun poliklinische bezoeken. Medisch psychologen van de afdeling Psychologie zetten de PoppenVilla in ter ondersteuning van observaties, diagnostiek en behandeling.

 
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 16 april 2018

 

NRC Handelsblad 13 april 2018

 

AFLEIDING IN ZIEKENHUIS

 
 

Gewèldige resultaten in 80 ziekenhuizen door het professionele gebruik van de PoppenVilla by Liliane®. Om kinderen ontspannen in hun eìgen wereld en taal voor te bereiden op een operatie. En ter ondersteuning van observatie, diagnostiek en behandeling.

 

'Uit onderzoek van het Sophia Kinderziekenhuis blijkt dat 70% van de kinderen bang is voor een operatie. Angstige kinderen herstellen minder snel van een medische ingreep. Bange kinderen zijn onrustiger, huilen sneller en werken minder goed mee na de operatie. Afleiding zorgt ervoor dat kinderen zich beter voelen en dus ook minder kalmeringsmiddelen nodig hebben.'

NRC Handelsblad 13.04.2018 ‘Virtuele visjes vangen voor de operatie’ Thomas de Man.

 
 
 
 
 

   
   

by Kim Wardell of DLK Design Life Kids USA | April 11, 2018

 

Smallish magazine for modern mothers

 

EXPECTED EDITORIAL SMALLISH MAGAZINE

 

Expected editorial in Smallish Magazine: for modern mothers, June 2018.

 

The number one contemporary parenting and lifestyle magazine in the UK. Original, stylish, inspiring. Smallish is a monthly UK magazine [Exact Editions]. A stylish, guide to parenting and lifestyle. A glossy with stylish fashion photography and challenging features from award-winning writers. Covering family life, health, entertainment, education, travel, food, fashion, interiors and more.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 3 april 2018

 

RTL4 TV uitzending Beau Five Days Inside 3 april 2018

 

BEAU VAN ERVEN MONTEERT POPPENVILLA

 
 

Beau van Erven Dorens verbleef voor de documentaireserie Beau Five Days Inside van TV RTL4 een week in het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.

 

Door vijf dagen mee te doen aan het leven in een instelling waar je normaal niet binnenkomt, probeert Beau van Erven Dorens erachter te komen hoe het is om in een  brandwondencentrum te wonen en te werken. En hoe het is om daar een PoppenVilla by Liliane® te monteren...

 

Beau van Erven Dorens kreunt èn zingt tijdens de montage van de PoppenVilla: "Twee dagen lang heb ik hulpeloos moeten toekijken hoe deze mensen keihard werken om het leed draaglijker te maken. Maar nu kan ik mijzelf toch een beetje nuttig maken. Wat er ook gebeurt, dit poppenhuis gaat àf!".

 

Beau troont na voltooiing Natalie van de speelkamer van het Dagverblijf Kinderen van het Rotterdamse Brandwondencentrum mee: "Kijk wat daar staat! Bloed, zweet en tranen." Natalie: "Oh hij is wel súpermooi! Echt heel mooi." Beau: "Ik heb wel een paar onderdelen over...".

 
 
 
 
 

   
   

by YMCA Greenwich USA March 27, 2018

 

Youth Development USA

 

AWAKEN IMAGINATION AT THE YMCA USA

 
WITH THE DOLLSVILLA BY LILIANE®
 

"YMCA for youth development in Greenwich USA very happy with the Dutch DollsVilla by Liliane®, for awakening the imagination".

 
Childwatch featuring DollsVilla by Liliane® YMCA Greenwich USA:
 
 
 
 
 

   
   

door WKZ 15 maart 2018

 

Op WKZ website, WKZ Intranet, WKZ Facebook

 

POPPENVILLA VOOR DE AFDELING

 
MEDISCHE PSYCHOLOGIE EN
MAATSCHAPPELIJK WERK
 

Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht - WKZ: "Namens een anonieme donateur heeft PoppenVilla by Liliane® een poppenvilla geschonken aan de afdeling Medische psychologie en Maatschappelijk werk van divisie Kinderen. De donateur schenkt al vanaf 2008 de PoppenVilla’s aan diverse locaties waar kinderen komen die kwetsbaar zijn.

 

Jet Strijker, hoofd subafdeling Medische Psychologie en Maatschappelijk werk, nam de villa in ontvangst. ‘Soms kunnen kinderen moeilijk verwoorden wat zij hebben meegemaakt, maar kunnen dit wel in hun spel laten zien, de PoppenVilla is hierbij een mooi hulpmiddel.’

 

"De PoppenVilla’s worden met succes in ziekenhuizen ingezet bij diagnosticeren, bij de behandeling en bij het verwerken van traumatische ervaringen. Diverse (gezins) situaties worden nagespeeld om zo optimaal mogelijk therapeutische begeleiding te bieden. Kinderartsen, psychologen en psychiaters kunnen hierdoor beter contact leggen met kinderen."

 

“De medisch psychologen zijn zeer enthousiast over de PoppenVilla en zien verschillende mogelijkheden voor diverse doeleinden in hun werk met kinderen.” Aldus Eva Kuiper, Divisie Kinderen, adviseur medisch management & strategie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

 

"Om de poppenvilla een speciaal plekje te geven binnen het WKZ, wordt de ruimte waarin de poppenvilla komt te staan speciaal aangepast. De mobiele villa is op kinderhoogte en de meubels zijn speciaal gemaakt voor de minder verfijnde bewegingsmotoriek van kinderen. Kinderen kunnen ook hun eigen poppen meenemen om mee te spelen in de PoppenVilla."

 
 
 
 
 

 

   
   

door Freddy Klooté 31 januari 2018

 

OFFICIËLE OVERHANDIGING POPPENVILLA

 
AAN DE KINDEREN VAN VISIO GRAVE  
 Door Freddy Klooté 
 

GRAVE - Liliane Limpens is eigenaar van een internationaal bedrijf dat luxe Poppenvilla’s maakt. Villa’s met een educatief karakter. Bijvoorbeeld zeer geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Soms komt er in het leven bijzonder toeval om de hoek kijken. In dit geval groot toeval. Liliane Limpens heeft zo’n 50 jaar geleden in Grave gewoond. In haar ouderlijk huis aan de G.W. Lovendaalsingel was ook haar vader al creatief bezig: “In de kelder maakte hij buitenspeeltoestellen. Hij maakte die uit liefde voor zijn kinderen”, vertelt ze, met enige weemoed.

 
   
 
   

De huidige eigenaars kregen onlangs bezoek van een onbekende vrouw. Toen ze hoorden dat ze vroeger in hun huis gewoond had, was het ijs snel gebroken. Op het eind van de rondleiding in het huis werd ook de kelder bezocht. Yolanda Boetzel, huidige bewoonster, vertelde dat aan de muur vol gereedschap zeker nog spulletjes van Liliane’s vader hingen. Dat had de vorige bewoner haar verteld. Het werd even heel emotioneel in de kelder.

 
   
Dedicon – Koninklijke Visio  

De relatie tussen Koninklijke Visio en Dedicon moge duidelijk zijn. Dedicon is gespecialiseerd in de productie van gesproken teksten voor blinden en slechtzienden. Ook al toevallig is Yolanda Boetzel daar werkzaam: “Lilian legde meteen de link en voordat ik het goed besefte was ik de schakel tussen haar en Dedicon en Visio”, lacht Yolanda.

 
   

Liliane Limpens ging als kind vaak spelen met de kinderen van de toenmalige blindenschool. De band die groeide bleek heel sterk. Toen Liliane van een donateur hoorde dat er geld was voor een poppenvilla, dacht ze meteen aan haar jeugd, aan Grave, haar ouderlijk huis en de band met haar vroegere blinde vriendinnetjes. Tijdens het bezoek van Liliane aan Yolanda werden de afspraken gemaakt. Visio zou een Poppenvilla ter waarde van € 2000,- als geschenk krijgen. Een Poppenvilla die in het onderwijs op Visio perfect past. Het zal er gebruikt worden als communicatie- en observatiemiddel. Voor de kinderen om er lekker mee te spelen.

 
   
 
   
Overhandiging  

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De officiële overhandiging van de Poppenvilla aan de kinderen van Visio. De leerlingen van het SO, het MLK, de brugklassers en de kleuters waren niet alleen aanwezig maar ook bij de onthulling betrokken. Juffrouw Willy vertelde de kinderen het verhaal over de ontmoeting van Liliane en Yolanda. Liliane: “Ik sta hier op de plaats waar ik heb leren zwemmen. Ik heb lang nagedacht en gewerkt over en aan een Poppenvilla. Eén waar wat grotere poppen en auto’s, maar ook een keuken, een woonkamer en een badkamer in geplaatst konden worden. Ik weet dat jullie hier op een leuke manier mee kunnen spelen en hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben”.
Nadat het huis onthuld was, mocht een groep kinderen pakjes openmaken, waarin allerlei onderdeeltjes zaten die in het huis geplaatst konden worden. Het was een genot om de vreugde van de kinderen mee te maken. Tasten, de ruimte inschatten en het meubilair plaatsen. Als ervaren woninginrichters deden de kinderen samen hun “werk”. Tot vreugde ook van Liliane en Yolanda, die zichtbaar genoten. Yolanda had als cadeau van Dedicon een swell paper meegebracht. Dat maakt reliëf mogelijk op diverse soorten speciaal papier en is een veelgebruikt middel in het brailleschrijven. Het maakt de switch van 2D naar 3D mogelijk. Ook een cadeau dat met veel plezier in ontvangst werd genomen.
De klas van juffrouw Hanneke was de gelukkigste van de dag. Die mocht als eerste spelen met de Poppenvilla. Na de bloemen, als dank voor de geschenken, aan Liliane en Yolanda, gingen de kinderen aan de slag. Het werd feest.

 
   
DollsVilla by Liliane  

Liliane Limpens is met haar eigen bedrijf druk doende: “Ik ben onderneemster met veel klanten in het buitenland. Onderneemster die ook zelf voor de verkoop zorgt. Ik kom weinig vrouwen tegen die dat ook doen. Het is leuk werk, dat me over de hele wereld brengt. Zo mocht ik mee in het gevolg van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima tijdens hun laatste bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn Poppenvilla’s worden voor diverse doeleinden gebruikt. Het is door de wielen onderaan makkelijk verplaatsbaar. Het wordt op veel scholen over de hele wereld gebruikt als speel- en leermiddel. Zowel door kinderen als door hun begeleiders. Het is een woning met vele mogelijkheden. Met ruimte en licht. Je vindt ze ook in grote hotels en restaurants. Het is ook een middel dat kinderen verbindt. Ach, ik kan er wel uren over vertellen”.

 
   
 
 

<<<

 

 
 
     
     
 
HOME VISIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
            <<< 2017