HOME VISIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
     
 
   
 
 
PoppenVilla by Liliane®
 

Als de kinderen van de kinderen in een duurzaam huis met veel lichtinval en ruimte wonen, dan heeft dit zijn weerslag op het geluk en de veerkracht van hun jonge ouders.

 

De kindhoge PoppenVilla by Liliane® op wielen is het huis voor poppen van 30 centimeter, en voor hun auto's. Met een design interieur, een auto-hellingbaan en laden. Gemaakt van berken multiplex | dubbel transparant gelakt, massief beuken hout, roestvrijstaal, plexiglas. De metalen wielen beschikken over voetremmen.

 

De PoppenVilla biedt kinderen een ontmoetingsplek om nieuwe vriendjes te maken. Spel is hun taal en stimuleert spontaan het oefenen met woorden en sociale vaardigheden. Een eventuele taalbarrière is geen rem meer op nieuwe ontmoetingen. Daarnaast biedt de villa kinderen de mogelijkheid om zich terug te trekken in hun eigen wereld, waar hun dierbare poppen, knuffels en auto’s geweldig kunnen verblijven. Zij hebben voor kinderen dikwijls een grote hechtings- en vertrouwensfunctie.

 

Liliane Limpens: "Spelen met de PoppenVilla by Liliane® is spelen met hout. Jonge kinderen kunnen zo het natuurprodukt hout voelen, hout ruiken, hout zien. Hout is zo'n wezenlijk en prachtig produkt, een opbrengst van onze aarde. De villa levert een bijdrage aan een duurzaamheidsbesef op jonge leeftijd."

 

Kinderen kunnen in fantasiespel ervaringen verwerken als ze spelen zonder een vooropgezet doel. In het zorgvuldig, vooral intuïtief, waarnemen van spel kan de taal van jonge kinderen begrepen worden.

 
 

 
 

Liliane Limpens: "Mijn beweegreden om de PoppenVilla by Liliane® te ontwerpen is om aan kinderen en aan hun kinderen - hun poppen - een eigen droomvilla te geven, een veilige haven. In een topkwaliteit. Voor de handzame lievelingspoppen van 30 centimeter. De PoppenVilla is het domein van de kinderen, uitsluitend zij bepalen er de waarden en normen, omgangsvormen, perspectieven en vrijheden. Volwassenen zijn uitsluitend welkom op uitnodiging. De villa trekt de aandacht van kinderen naar hun eigen leven."

 

"In het poppenspel kon ik destijds wegdromen over een bloeileven in de toekomst, het hielp me een beetje om te ontsnappen aan de gezins- en schoolbeklemming. In Scott Tracy van de Thunderbirds zag ik als klein meisje de blauwdruk van de man met wie ik later zou willen leven en werken. Integer, empathisch, een trefzekere communicatie, stressbestendig en gericht op het efficiënt redden van mensen- en dierenlevens op heel geavanceerde, unieke wijze."

 

"Als 6-jarige kon ik uitsluitend via de speltaal volwassenen bereiken. Het samenspel met de poppen stimuleerde bovendien het contact met vriendinnetjes. Deze ervaringen wil ik graag doorgeven aan de kinderen van nu. Zozeer zelfs dat ik in 1999 besloot een eigen bedrijf te starten, uitsluitend met de PoppenVilla by Liliane®, het eerste duurzame en exclusieve woonhuis voor poppen met een lengte van 30 centimeter."

 

"De impliciete boodschap die naar kinderen uitgaat is: 'Kijk hier is een villa speciaal voor jullie kinderen. De villa is sterk, verrijdbaar en uitgevoerd in duurzame, design materialen. Daar is niet op bezuinigd. Integendeel. Als jullie kinderen - de poppen - gelukkig zijn, draagt dat bij aan jullie eigen geluk'."

 

"Nu jongens op grote schaal de specifieke jongenspop gebruiken verandert er iets. Door vanuit de positie van de pop - de ander - te spelen wordt het empathisch vermogen geprikkeld."

 

"De villa is blank gelakt. De afwezigheid van kleur zorgt ervoor dat het speelmeubel een rustig element in een ruimte is. Dit is van invloed op het - dikwijls turbulente - gemoed van kinderen. Bovendien brengen de poppen en hun accessoires al een overvloed aan kleur mee."

 

"Eigenlijk is het zo dat ik met de PoppenVilla by Liliane® een gewenst beeld creëer: kinderen hebben recht op exact hetzelfde als hun ouders… of misschien zelfs wel een beetje meer… ‘Papa en mama een granieten aanrechtblad, roestvrijstalen kranen, dubbele wastafels, een design bed… dan voor de kinderen en hun poppen eveneens!’."

 

Liliane Limpens: "Volwassenen kunnen aanzienlijk meer leren van kinderen dan waarvan nog dikwijls wordt uitgegaan, met name van hun hogere sensitiviteit. Deze optie zorgt voor een betere doorstroming van het contact. De PoppenVilla by Liliane® visualiseert deze gelijkwaardigheid en daarin ervaren kinderen respect, liefde. Net zo waarachtig als hout."

 
Het begin ligt bij de start. Bij de kinderen van de kinderen.
 
 
 
 

Poppen symboliseren de intuïtie, de ziel. Zoals in het sprookje Vasalisa.

 

'Home means the place where our soul feels that it has found its proper physical container, where, everyday, the objects we live amongst quietly remind us of our most authentic commitments and loves' | De Botton.

 
 
Samenvatting visie www.lilianelimpens.nl/PoppenVilla.htm
 

De ontwerper Liliane Limpens was eerder hoofd- en eindredacteur van het kunsttijdschrift Harlekijn [Harlekijn Holland], hoofd van de informatieafdeling van de nationale organisatie voor de kunsteducatie en initiatiefnemer | bestuurslid van het Ronald McDonald Huis Maastricht, een opvangvoorziening voor familie van ernstig zieke kinderen in het academisch ziekenhuis Maastricht.

 

 

Reviews

Pitch

NOS Journaal

Interview VNO-NCW

DollsVilla Global BV

 
 
 
 
 
     
     
 
HOME VISIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT