HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Kinderopvang School 2019            
 
     
 
 
 
     
 

In de kinderopvang en in het [speciaal] basisonderwijs wordt de PoppenVilla by Liliane® gebruikt voor de spontane stimulering van samenspel, solitair spel, de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. Twee tot zes kinderen kunnen tegelijkertijd samen spelen. Hun lievelingspoppen van 30 centimeter vervullen voor hen dikwijls een grote hechtings- en vertrouwensfunctie. De mobiele PoppenVilla is zowel voor jongens als meisjes geschikt, door de aanwezigheid van een auto-hellingbaan.

 
     
 
 

   
   

door Liliane Limpens 27 oktober 2020

 

VSO Stip Utrecht

 

POPPENVILLA NAAR VOORTGEZET SPECIAAL

 

ONDERWIJS

 

Ook [puber-] jongeren houden van de villa! Dat weet VSO Stip in Utrecht ook, de school voor Speciaal Onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Jongeren [ZML]. Ze haalt een PoppenVilla by Liliane® in huis voor haar leerlingen van 12-18 jaar oud.

 
 
 
 
 

   

by Liliane Limpens October 25, 2020

 

DUTCH DOLLSVILLA IS OUR LUCKY HOUSE

 
   

Brooklyn New York October 25, 2020 – “We bought your dollhouse for our school in the spring of 2017 and we love it. Our goal is to open our online store later this year with a few selected brands. We would love to showcase your beautiful dollhouse on our website."

 
   
 
   

"The DollsVilla has been part during the grow of our school and we hope it will be part during the grow of our online store. It is our lucky house.” - Prisca Bommeli, La Petite Colline Brooklyn NY

 
   
 
   

La Petite Colline is a family operated bilingual (French and English) preschool for children between the ages of 1.6 year and 6 years old. Drawing from a Swiss background, the preschool provide a progressive and project-based program. The light-filled classrooms overlooking the Japanese garden reflect the belief (conviction/position/view) that a child’s environment serves as the third teacher. 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 27 augustus 2020

 

Kindergarden Tijs van Zeventerstraat Rotterdam

 

STORYTELLING MET POPPENVILLA IN

 

KINDERGARDEN KRALINGEN ROTTERDAM

 

De PoppenVilla by Liliane® gaat onder meer de peuter-storytelling stimuleren in het in maart geopende Kindergarden Tijs van Zeventerstraat, in de Rotterdamse wijk Kralingen.

 
 

Kinderopvang vanaf 2 maanden tot 4 jaar | Groepen met leeftijdsgenootjes (horizontale groepen) | 3 babygroepen (0 t/m 2 jaar) | 1 dreumesgroep (1 t/m 3 jaar) | 2 peutergroepen (2 tot 4 jaar) | 1 peuterplusgroep (3+ jaar) | Grote tuin | Een pedagogisch expert

 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens August 25, 2020

 

POPPENVILLA BIJ BSO WATERINGEN

 
 

Wateringen 25 augustus 2020 - Na de zomervakantie, vanaf 31 augustus 2020, wacht de peuters en de BSO kinderen van Lange Spruit een verrassing:  een heuse design-villa op wielen voor hun eìgen kroost en hun rondrijdende voertuigen! Het elkaar vertellen van verhalen kan beginnen!

 

Okidoki’s nieuwe, kleinschalige opvangplek in OBS De Kyckert biedt [gesubsidieerde] peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 15 augustus 2020

 

Donatie

 

RONALD MCDONALD BOSHUUS & DOLLSVILLA

 

Schenking van de PoppenVilla aan Het Boshuus in Arnhem. vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Suus Brands, manager: "De kinderen zijn er gek op! Wij willen de villa dolgraag houden en daarom op zoek naar een lieve sponsor die ons daarmee wil helpen." Die is gevonden! Marleen Wallerbosch van Wallerbosch Recruitment in Zutphen verwerft de PoppenVilla by Liliane® leading voor de revaliderende kinderen en hun broertjes en zusjes in Het Boshuus!

   
 
   

Margreet van Dodewaard, vrijwilliger van Het Boshuus: "Er kwam een klein meisje binnen dat slecht kon lopen, ze kwam van beneden, van de revalidatie- en therapie-oefenruimten. Daar vertoonde ze 'dwars gedrag'. Om even te ontspannen kwam ze naar boven, naar onze speelkamer. Direct toen ze de PoppenVilla zag, ging ze op haar knietjes zitten. Ze fleurde helemaal op en speelde heel lang met de villa. Toen ze vervolgens weer naar beneden moest, werd ze boos. De kinderen zijn sowieso helemaal weg van de PoppenVilla, het is het eerste waar ze naartoe lopen als ze de speelkamer binnenkomen!"

 
   

Elisjawâ Mens van Het Boshuus: "De jongens bespraken meteen welk verhaal ze konden spelen."

 
   
 
   

Ronald McDonald Boshuus Arnhem, holiday apartments for families with a care-intensive child [0 to 25 years old].

 
   
 
 
 

   
   

door RitzKids 13 juli 2020

 

RitzKidz nieuwe online onderneming

 

VIDEO POPPENVILLA BY LILIANE® LEADING

 

RitzKidz: "De DollsVilla by Liliane® Leading is een kindhoge poppenvilla die kinderen echt de ruimte geven om te spelen. Het grote formaat van de villa zorgt ervoor dat iedere bezoeker welkom is. Van knuffels tot barbiepoppen, iedereen kan zijn/haar plekje vinden in dit fantastische huis. Wie gaat er in jouw villa wonen?"

 

VIDEO POPPENVILLA BY LILIANE® LIGHT

RitzKidz: "De PoppenVilla van Liliane laat kinderen hun eigen stukje vastgoed beheren. De vierdimensionale poppenvilla kan vanuit alle kanten benaderd worden. Dit zorgt er voor dat alle spelende kinderen samen het verhaal vertellen. De villa brengt plezier gepaard met empathische ontwikkeling. Een echte must-have!"

 
18 juli 2020 Valerie van de Pas - concept RitzKidz:
Favoriete speelgoed van vroeger?

"Als ik terugdenk aan mijn favoriete speelgoed van vroeger is dat wel het Poppenhuis geweest waar ik vaak mee speelde als klein meisje met mijn zusjes en vriendinnetjes/vriendjes van school. Mijn grootouders hadden er vroeger altijd een thuis staan, waar ook zij weer als kind mee hebben gespeeld. Wij zijn thuis met 5 meiden dus je kan je wel voorstellen dat we er veel plezier van hebben gehad.

Heb z’n vermoeden dat ook de kinderen van nu helemaal in de wolken zullen zijn als ze er mee mogen spelen. Mij is verteld dat de eerste jaren van een kind de belangrijkste zijn voor de ontwikkeling. “Kind verteld het verhaal’’ Als het kind zijn fantasie kwijt kan leert het kind automatisch ook om samen te spelen met andere kinderen.

Dit poppenhuis van Liliane vind ik dan ook echt waanzinnig! Omdat wij geloven in missie en visie van @byliliane willen wij u als consument de kans geven om ze nu ook bij u in huis te plaatsen. We hebben 2 varianten: De Poppenvilla Leading & Dolls villa light!

Voor welke gaat u?"
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 6 juli 2020

 

Kindergarden Madridstraat Utrecht

 

POPPENVILLA IN DE NIEUWE

 

KINDERGARDEN LEIDSCHE RIJN

 

In het centrum van Leidsche Rijn wordt binnenkort de Kindergarden vestiging aan de Madridstraat geopend. Een nieuw kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar, inclusief een aparte peuterplusgroep, ter voorbereiding op de basisschool, én een Buitenschoolse Opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

De PoppenVilla by Liliane® draagt haar steentje bij aan de sfeervolle inrichting van de groepsruimtes die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelfases van de kinderen. Het duurzame gebouw voorziet grotendeels in de eigen energiebehoefte.

 
 

Kinderopvang vanaf 2 maanden tot 13 jaar | Groepen met leeftijdsgenootjes (horizontale groepen) | 2 babygroepen (0 t/m 2 jaar) | 1 dreumesgroep (1 t/m 3 jaar) | 2 peutergroepen (2 tot 4 jaar) | 1 peuterplusgroep (3+ jaar) | Ruimte voor 55 kinderen buitenschoolse opvang BSO (4 tot 13 jaar).

 
 
 
 

 

   
 
   

by Studio Stoerrr June 14, 2020

 
POPPENVILLA IN RESORT'S KIDS CLUB  

Studio Stoerrr: Concept ontwerp geaccepteerd, nu verder met interieurontwerp ...

 

 

 
 
   

De oase is een toevluchtsoord in de hitte van de woestijn.
Treasures of the Desert Kids Club in het Resort is een plek van inspiratie en rust en een waar toevluchtsoord voor jongeren in de drukke en harde woestijn van hun leven. Hier kunnen families zich als eenheid hechten, opnieuw verbinden en dichterbij komen, terwijl ze individueel sterker, wijzer, zelfverzekerder en gelukkiger worden door deel te nemen aan het activiteitenprogramma.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 8 junii 2020

 

SBO De Bonte Vlinder Den Haag

 

VILLA'S IN SPELKAMERS BASISSCHOLEN

 
   

“Door verschillende kinderen worden thema’s uitgespeeld in het bijna echte huis. Al een groot aantal jaren werk ik als speltherapeut met veel plezier met de PoppenVilla's in diverse spelkamers op basisscholen en in mijn spelpraktijk. De villa is zo'n waardevolle aanvulling op de inrichting van spelkamers.

 
   

Op de Paul Krugerschool gaf ik spelbegeleiding. Daar is de Spiegelkamer opgericht, een spelkamer in de basisschool, bedoeld om kinderen die door welke reden dan ook niet aan spelen toekomen, weer dat te laten doen waar ze van oorsprong het beste in zijn: SPELEN. Kinderen spelen er nog steeds met veel plezier in en mee.

 
   

Nu werk ik als speltherapeut voor SBO de Bonte Vlinder in Den Haag, waar ik ook een PoppenVilla gebruik in mijn spelkamer voor de onderbouw, zo fijn. De nieuwe PoppenVilla zal in gebruik worden genomen in de tweede schoollocatie, voor de bovenbouwgroepen. Daar miste ik 'm zo!".

 
   

Update 9 juni 2020

 

"Wat een feest om de PoppenVilla in elkaar te zetten, alles past, alles doet het, superkwaliteit. De villa staat in de spelkamer! Een jongen uit groep 8 reageerde met: "Zo groot! Zo echt! Zo jammer dat ik naar een andere school ga!" (na de vakantie naar het voortgezet onderwijs). De villa is zorgvuldig ingericht door een meisje uit dezelfde groep, goed nagedacht over het plaatsen van de meubels, poppen kregen feestkleding en de vrouwen hakken aan, want er is een nieuw huis, feest! Morgen hangen we slingers in het huis (eerst maken). Wij zijn erg blij met de PoppenVilla."

 
   

Elly Mos - Speltherapeut speciaal basisonderwijs, voormalige

 

leerkracht | Spelpraktijk Nautilus

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 13 maart 2020

 

Kindergarden Choisy Zeist

 

POPPENVILLA KINDERGARDEN ZEIST

 

Sinds mei 2019 huist er een nieuwe kinderopvang in Zeist: Kinderdagverblijf Kindergarden Zeist Choisyweg. En binnenkort rolt ook daar een PoppenVilla by Liliane® door de ruimten. De Villa is op haar best in de beweeglijke handjes van storytelling jongens en meisjes. Inmiddels de 9e Kindergarden-locatie met een PoppenVilla. Het transport gaat starten!

 
   

De PoppenVilla stimuleert in de kinderopvang spontaan samenspel, solitair spel, de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. To house their most important emotions.

 
   
 
 

De stijlelementen van de Amsterdamse School van de oude Choisy-school zijn in Kindergarden Zeist Choisyweg bewaard gebleven. De voormalige speelplaats is nu overdekt met een glazen dak, waardoor er een grote binnenspeelruimte is ontstaan, de Oranjerie. Deze grenst aan de groepen van de Kindergarden BSO [Buitenschoolse Opvang]. 

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens  
THE PARIS ARCHITECTURE MUSEUM
 

The 'Hôtel particulier: a Parisian ambition' exhibition in the Cité de l'Architecture et du Patrimoine is showing an architechtural and historic architectural overview of Paris' famous mansions.

 

The museum is holding intensive children’s workshops with three complete DollsVilla's leading. Since 2011.

 
 

Cité de'l'Architecture et du Patrimoine | Palais de Chaillot

1 place du Trocadéro et du 11 novembre
75116 - PARIS
 
 

  Back to Top

 
 

<<<

 

 
 
     
     
 
HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Kinderopvang School 2019