HOME VISIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
     
 
   
 
 

   
   

by Liliane Limpens November 8, 2018

 

100 HOSPITALS & THE DOLLSVILLA

 

Working with the villa is a friendly way to approach the life of the child up close. Hundred hospitals and other health care organizations totally convinced of the professional added value of the Dutch DollsVilla by Liliane®, for the purpose of observing and communicating with a child. And thus contributes to effective diagnostics and treatment.

 

Start of a market introduction in the health care of the United States, with the support of the Dutch Ministry of Economic Affairs and Task Force Health Care.

 
 
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens November 3, 2018

 

Donatieronde voor kinderen in gezinshuizen en pleeggezinnen

 

"VILLA WORDT ZELFS GEPOETST!"

 

Jazeker, hun poppen krijgen dit weekend warme jassen en hun auto’s winterbanden. Hun energieneutrale woning is voorbereid op een strenge en gezellige Hollandse winter. Het eigen huis is op orde! Nieuwe donatieronde van de PoppenVilla by Liliane® voor kinderen in gezinshuizen en pleeggezinnen. ‘To house their most important emotions’.

 

Pleeggezin Verbeek: "In Best zijn ze er heel blij mee! De villa wordt zelfs gepoetst!".

 

 

Ermelo – Zoetermeer – Den Haag – Klazienaveen – Best – Oudega – Putten – Uitgeest – Haren – Venlo – Oud-Beijerland – Zierikzee – Roermond – IJsselstein – Rotterdam – Noordwijkerhout – Wageningen – Eindhoven – Amersfoort – Amsterdam – Asten – De Glind – Heibloem – Zuidzande – Bodegraven – Ommel – Houten – Wapenveld – Zoetermeer – Streefkerk – Brunssum – Heerlen – Dronryp – Budel – Hoogwoud – Zuidland – Vriezeveen – Creil – Bennekom – Borne – Well.

 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens Oktober 22, 2018

 

Taalklas NT2 voor nieuwkomers OBS De Veenvlinder in Eelde

 

"ZEER WAARDEVOL ITEM, OP ELK GEBIED!"

 

Syrische vaders hebben het best een beetje zwaar tijdens het monteren van de PoppenVilla by Liliane®, bestemd voor hun kinderen in de Taalklas NT2 van de basisschool De Veenvlinder in Eelde... Hun inspanningen worden met succes afgesloten, de Villa staat als een Huis!

 
Rosan Zeilstra, leerkracht Taalklas NT2 OBS De Veenvlinder Eelde:

"Wat een geweldig poppenhuis, het ziet er prachtig uit!! De kinderen vielen van de ene verbazing in de andere bij het uitpakken van de meubels.”

 
 

“Het was een hele puzzel voor de Syrische vaders maar het is ze gelukt! De kinderen waren superblij, verbaasd ook hoe groot het was! Het moest natuurlijk direct ingericht, en ze zijn met elkaar, veertien kids, heerlijk aan het spelen geweest. Poppenharen werden ingevlochten, auto's werden opgezocht voor de garage, discussie over welke meubels waar moesten komen, etc. Er kwamen al heel veel woorden en gesprekjes voorbij, een zeer waardevol item in onze Taalklas, op elk gebied! 😊”.

 

“De oudste meiden, 13 jaar oud, waren heerlijk aan het inrichten en spelen. Namen ook de leiding naar de kleintjes, hoe het er wel niet in moest. Dan zie je bij die meisjes wat ze gemist hebben, ze vinden het nu nog zo fijn om te spelen met poppen!”

 

Rosan Zeilstra, na 3½ maand praktijkervaring met de PoppenVilla: "En wat 'm vooral zo leuk maakt, er kunnen meerdere kinderen mee spelen zonder elkaar in de weg te zitten! Het is dè favoriet in mijn vluchtelingenklas. De droom van ieder kind, een prachtig huis."

 
 
 
 
 

   
   
 
   

Blog by Bettina Neseker | Twitter October 21, 2018

 

CityMom

 

LILIANE; GEEN POPPENHUIS MAAR EEN

 
POPPENVILLA
 

"Deze Nederlandse poppenvilla is uniek in de wereld, omdat hij is gebouwd voor de poppen die kinderen thuis – in veelvoud – hebben, zoals Barbie en traditionele speelpoppen. Hij is vooral HEEL MOOI!"

 

"Als ik denk aan mijn favoriete speelgoed van vroeger en waar ik het meest en het langst mee heb gespeeld dan is het mijn poppenhuis. Hij staat nu gedurig bij mijn ouders op zolder te wachten tot Bobbi oud genoeg is om er mee te spelen. Ik heb nog steeds een zwak voor poppenhuizen. Dit poppenhuis van Lilane vind ik dan ook echt waanzinnig!"

 

"Eigenlijk kan je niet eens meer spreken van een poppenhuis, maar eerder van een heuze poppenvilla! Hier gaat mijn poppenhuizen-hart sneller van kloppen. Zo’n mooie heb ik echt nog nooit gezien! De villa is een duurzame woning op wielen voor poppen van 30 centimeter, op kindhoogte. Met een design interieur."

 
 
Nederlandse poppenvilla

"De Nederlandse poppenvilla is uniek in de wereld, omdat hij is gebouwd voor de poppen die kinderen thuis – in veelvoud – hebben, zoals Barbie en traditionele speelpoppen. Hun bijbehorende auto’s, paarden en fietsen hebben toegang tot de villa middels een hellingbaan. Het is dat hij nogal aan de prijs is, want ik had hem echt direct willen kopen om in mijn huis te zetten. Ik denk dat mijn oude poppenhuis voor eeuwig bij mijn ouders onder een doek gaat blijven staan en ik ga sparen voor deze!" - www.liliane.eu

 
Bettina Neseker | oprichter en hoofdredacteur CITYMOM
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens October 8, 2018

 

ACTRESS IN NEW YORK BUYS DOLLSVILLA

 
 

A well-known Sex and the City-actress buys a Dutch design DollsVilla by Liliane® for her own palatial villa in New York.

 
Her shop DLK | Design Life Kids US:

"We have been obsessing over your beautiful DollsVilla by Liliane®, the design is just beautiful."

 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens October 4, 2018

 

DANISH LIBRARIES & DUTCH DOLLSVILLA

 
 

I must tell you, that we are so happy with your beautiful and popular DollsVilla by Liliane®, that we would like to order another one to one of our other libraries J".

 

“One of our best investments since 2010 - the DollsVilla by

Liliane® has great play value for children.”
 
Jette Hussmann Faerber | Børnebibliotekar Afdeling Oplevelse
Tanja Clausen | Børnebibliotekar Søborg Biblioteket Gladsaxe.
Helsingør Biblioteket Kulturværftet.
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens  Oktober 3, 2018

 

KIWANIS YOUNG PROFESSIONALS FIETSEN

 
VOOR POPPENVILLA VOOR GEZINSHUIS

De opbrengst van Euro 1.700,00 van de High Trap fietstocht op zaterdag 29 september 2018 door Kiwanis Young Professionals Alblasserwaard Drechtsteden [KYPAD] gaat naar de aanschaf van een PoppenVilla by Liliane® voor het Sliedrechtse Gezinshuis de Veilige Haven.

 

“Het gezinshuis is een gezinsvervangend huis voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar, die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. Gezinsouder Wendy Oward biedt deze kinderen een stabiele basis om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en om de trauma's van het verleden te kunnen verwerken. In de opvang wordt het normale leven zoveel mogelijk benadrukt. Er is een vaste professionele opvoeder in plaats van wisselende groepsleiding, om zo de veiligheid en continuïteit voor de kinderen te waarborgen. De opvoeding is afgestemd aan de behoefte van elke individueel kind in verband met de diversiteit aan problematiek." - KYPAD-lid Elise de Haas-Kornet.

 

De poppenvilla is voor uit-huis-geplaatste kinderen in een gezinshuis absoluut van toegevoegde waarde. ,,Het draagt bij aan het verwerken van traumatische ervaringen, doordat samenspel met de poppenvilla de directe confrontatie wat op afstand houdt. Door het toepassen van de nieuw geleerde vaardigheden in het gezinshuis helpt het bij oplossen van bijvoorbeeld conflicten en het bevorderen van contact met leeftijdsgenoten. Daarnaast verrijkt het hun spel door de fantasie en creativiteit te prikkelen. De poppenvilla draagt tevens bij aan een warmere woonatmosfeer en stimuleert een gevoel van eigenwaarde bij de kinderen." - Suzanne Heikoop, fotograaf.

 
Artikel Lokaal Het Kompas Hardinxveld-Giessendam 27 september en 3 oktober 2018.

 

 

Kiwanis Young Professionals Alblasserwaard Drechtsteden, in het kort KYPAD, is een club enthousiaste jonge mensen die hun talenten, tijd en netwerk inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kwetsbare kinderen in de regio. Serving the Children of the World is het motto en hieraan wordt invulling gegeven door: ‘Fun, Friendship and Fundraising.

 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens October 2, 2018

 

VILLA VERBINDT

 

Pleeggezin Zijlstra Hoogwoud: "Onze drie pleegkinderen spelen elke dag intensief met de prachtige PoppenVilla!".

 

 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens September 26, 2018

 

OBSERVATION TOOL SOPHIA PEDIATRIC

 
REHABILITATION

"Our treatment team is very enthusiastic about the DollsVilla by Liliane®. The villa will get a great destination with us as an observation tool for the children who are here in rehabilitation treatment!"

Mireille Koster | Unit Manager Pediatric Rehabilitation - Sophia Rehabilitation The Hague.

.

 

Sophia Rehabilitation is a Dutch rehabilitation center for specialist medical rehabilitation care with locations in The Hague, Delft, Gouda and Zoetermeer. Outpatient rehabilitation care is offered at all locations.

 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens September 21, 2018

 

POPPENVILLA IN NVP PLEEGGEZIN ASTEN

 

"Als een kind zo blij! Vandaag een complete PoppenVilla by Liliane® mogen ontvangen. Wat een prachtige gedachte zit erachter, waarmee de ontwerpster deze villa's ontworpen heeft. Heel dankbaar dat wij als pleeggezin uitgekozen zijn om er eentje te ontvangen."

"Liliane, je hebt zo'n fantastisch bedrijf, met een hartverwarmende filosofie, waar ik als leerkracht en (pleeg)moeder volledig achter sta. Onwijs bedankt, ook voor je warme woorden toen ik je aan telefoon had!"

Pleegzorgmoeder Anita Peeters Asten.

 

 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens September 20, 2018

 

DOLLSVILLA WORLD OF HEALTH CARE 2018

 

DollsVilla Global represented at the congress World of Health Care, with high-level decision makers in international health care from twelve countries.

 

Marking moment of the expansion of the Dolls Villa by Liliane® to the international health care for children: pediatrics in hospitals, centers for psychotherapy, rehabilitation centers, hospices. In Europe, US, Canada, Australia and New Zealand. For making a contribution to an effective communication with children, to their diagnostics and treatments. #costsaving

 

"The departments Psychiatry and Psychology use the DollsVilla for the observation of the child and the parent - child interaction. And for the processing of hospitalization and any traumatic experiences which are related to the hospital.”

Academic Hospital Maastricht The Netherlands | Prof. Dr. Jim van Os - Head of the Department Psychiatry.

Uniklinik Aachen Germany | Prof. Dr. Beate Herpertz - Director Department Child and Adolescent Psychiatry.

.

 
 
WoHC - Rotterdam RDM Submarine Wharf 27 September 2018.
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens September 10, 2018

 

DOLLSVILLA SUPPORTS REHABILITATION

 

Center Reade for Rehabilitation medicine and Rheumatology Amsterdam start the deployment of the DollsVilla by Liliane® to support her child healthcare.

 

“The psychologist and the social worker in particular see good opportunities" - Leo Bostelaar | Operational manager Reade - location Drostenburg.

 

‘Super! Fits well with our target group. The DollsVilla by Liliane® is designed to invite children to play together. Because the villa is so big and open, this is easier. Many children in our target group need extra attention for their social development. That’s why the DollsVilla is so useful. In addition, I read that it is widely used in play to process unpleasant hospital experiences. Is often a request for support here too!’.

 

‘The DollsVilla is a good addition to our practice material, and I also think it can be very functional for the guidance of pupils in collaboration with education. The DollsVilla can also give a positive boost to the collaboration."

 
 

Reade is the center for rehabilitation medicine and rheumatology in Amsterdam and surroundings [800 professionals]. Part of the Amsterdam Rheumatology & Immunology Center [ARC], a collaboration with the Academic Medical Center [AMC] and VU Medical Center for rheumatological research and education.

 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens 4 september 2018

 

HEUTINK-ACTIE POPPENVILLA BY LILIANE®

 
VOOR BSO & KINDEROPVANG
 

Bij Heutink loopt nu een actie met de PoppenVilla by Liliane® voor de BSO & Kinderopvang. Heutink was de eerste Nederlandse schoolleverancier - in 1999 - die de villa-verkoop startte.

 
https://publications-hg.cld.bz/Zomerkrant-KO-2018-lr
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens August 30, 2018

 

MEANDER MEDICAL CENTER & DOLLSVILLA

 
 

The children's department of the Meander Medical Center in

Amersfoort in the Netherlands starts the deployment of the dutch

DollsVilla by Liliane®.

 

"Excited to receive this wonderful gift for the children's clinic" | Welmoed Plantinga | Fundraising Coordinator at Meander Medical Center - Friends of Meander.

 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens August 10, 2018

 

ASTRID LINDGRENS CHILDREN'S HOSPITAL

 

STOCKHOLM & DOLLSVILLA BY LILIANE®

 
 

The Astrid Lindgrens Children’s Hospital Stockholm is the very first hospital in the world that bought a DollsVilla by Liliane®, for professional use since 2012.

"Seriously sick children, we observed, do not look at other people, but usually at the floor. For many years we had been looking for something that could stimulate contact between children. The Dutch DollsVilla by Liliane® is exactly what we needed."

 
 

Lindgrens’ creation Pippi Langkous completely draws her own way, and compares herself with no one else. Her crazy ideas, which seem impossible, never seem to be! Pippi lives in a swedish Villa on her own, is both solitary and social, she has guts, she is sweet. She is a real [animal] friend, she shares everything.

 
 
 
 

   
   

by YMCA Greenwich USA March 27, 2018

 

Youth Development USA

 

AWAKEN IMAGINATION AT THE YMCA USA

 
WITH THE DOLLSVILLA BY LILIANE®
 

"YMCA for youth development in Greenwich USA very happy with the Dutch DollsVilla by Liliane®, for awakening the imagination".

 
Childwatch featuring DollsVilla by Liliane® YMCA Greenwich USA:
 
 
 
Nieuws DollsVilla Global BV
 
 
     
     
 
HOME VISIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT